Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ искат главният прокурор да разследва дали Нинова всява паника

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ ще внесат сигнал до главния прокурор Иван Гешев, за да разследва действията на лидера на БСП Корнелия Нинова и дали тя всява паника сред жителите на Хасково. Това обяви народният представител от управляващата партия Евгения Ангелова по време на брифинг в Народното събрание. Поводът е твърдението на Нинова, че водата в Хасково е опасна за здравето на хората.

"Последните 5 дни няколко пъти Корнелия Нинова изрича неистина от най-високата трибуна - от трибуната на Народното събрание. Според нас темата, която тя коментира, свързана с водата на Хасково, е тема, която ние днес трябва да изясним. Водата в града е разрешена за ползване и пиене от 18 май 2020 г. със заповед на директора на РЗИ - Хасково. От тази дата жителите могат да използват водата без никакви притеснения, без никакъв проблем. Сега, когато лидер на голяма политическа сила в страната застане на най-високата трибуна и говори неистини, за нас това е притеснително", заяви още Ангелова. 

Тя допълни, че миналата седмица в декларация от името на групата червената лидерка е твърдяла същото, но от ГЕРБ са помислили, че е сгрешила. Когато тази сутрин отново е повторила твърдението си, от управляващата партия са решили да предприемат действия.

ГЕРБ се надяват разследването на главния прокурор да успокои жителите на Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във