Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ иска комисия за разследване на Рашков в новия парламент

ГЕРБ се оплака изборен хаос и репресии от страна на служебното правителство и конкретно от вътрешния министър Бойко Рашков. 

"За първи път вътрешен министър агитира в деня на изборите в полза на едни политически и в ущърб на други, т.е. на нашата", заяви Тома Биков на извънреден брифинг, свикан още преди края на изборния ден.

Биков посочи, че вместо да следи провеждането на изборите, Рашков е дал интервю в медия и е назовал поименно ГЕРБ, агитирал в полза на други парии, защото "е уплашен от изборните резултати".

"Рашков мачка по всички начини активистите и симпатизантите на ГЕРБ, но не постигна желания резултат. Този човек е опасен за демокрацията", добави той.

Бившият социален министър Деница Сачева акцентира на "най-ниската избирателна активност от 30 години насам". 

"Непрекъснатото насаждане на компромати, фалшиви новини и скандали от служебното правителство води деструктивно до това, че хората не вярват в институциите и намалява доверието в демокрацията", каза Сачева и подчерта проблемите с машините за гласуване.

ГЕРБ нямат категорично мнение дали ще искат касиране на вота. "Ще видим сигналите и ще преценим", каза Даниел Митов.

От партията съобщиха, че при конституирането на 46-ия парламента ще извикат служебния вътрешен министър Бойко Рашков на изслушване. Обмисляли и създаване на анкетна комисия, която да провери действията на Рашков като служебен МВР шеф.

Facebook logo
Бъдете с нас и във