Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Имаме принципни различия с АБВ

Принципните ни различия остават. Това коментира Румяна Бъчварова от ГЕРБ след проведените втори консултации с АБВ.

„Ние запазихме различните си позиции и разяснихме, че нашите усилия в момента са да търсим подкрепа за едно дясноцентристко управление и не се отказваме от това. Затова принципните ни различия остават",допълни тя.

„Това обаче не е препятствие пред възможността да търсим общи решения по много важни за държавата въпроси. Има две теми, по които постигнахме принципно сближаване на позициите - едната е реформа в правосъдната система, а другата е реформа в сферата на сигурността - много важни и ключови теми за страната", заяви Бъчварова.

„Има две теми, по които постигнахме принципно сближаване на позициите и едната е реформа в правосъдната система, а другата е реформа в сферата на сигурността - много важни и ключови теми за страната", каза още тя.

Ивайло Калфин повтори позицията на партията си, че настояват за коалиция между първите две големи партии. Той обясни и че АБВ няма да участва в дясна коалиция. „В дясноцентристка коалиция ние няма как да участваме като коалиционен партньор, но това не изключва, че ние ще подкрепяме отделни политики”, каза той.

„Това, което е изключително важно за нас, е, че има изключително сериозни проблеми пред държавата, свързани с финансовата стабилност и предстоящата зима, които предполагат национално отговорни решения", посочи Ивайло Калфин.

От името на АБВ той призова всички политически сили в парламента да оставят за малко настрана партийните си програми и да потърсят това, което е важно за държавата поне до края на годината.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във