Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ имали интерес от предсрочни избори, но ситуацията не им давала възможност да мислят в тази посока

Ако има необходимост и внесени спешни законопроекти, най-вече за предложените нови социално-икономически мерки, парламентът има готовност за извънредни заседания и приемане на законопроекти. Това заяви пред БНР Красимир Ципов, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ. „Има необходимост от промени в законите в социалната сфера, ако има необходимост ще променим действащото законодателство и по отношение на предложените икономически мерки“, отбеляза той.

По повод продължаващите антиправителствени протести Ципов заяви: „Категорично смятаме, че има нужда от диалог и че от протеста следва да се заявят искания, които са насочени именно към това как да преминем и през здравната криза, защото виждате през последния месец с повече от няколко хиляди се установиха случаите на заразени лица“.

„До изборите предстоят малко повече от 6 месеца, в момента, в който се завърти т.нар. парламентарна рулетка с мандати, това ще отнеме няколко седмици и със сигурност предсрочни избори ще се произведат не повече от 2 месеца и половина от редовните. А в тази сложна обстановка и в България, и в Европа, и в света смятаме, че е безотговорно да предприемем такива стъпки и действия…И ние сме заинтересовани да се отиде колкото се може по-скоро на избори, защото ГЕРБ винаги е готова за такива избори, но смятаме, че в тази ситуация, която е не само в страната, но и международната обстановка, не ни дава възможност да мислим в тази посока“, коментира депутатът.

Той допълни, че очакванията в парламента са да няма оставка на правителството и предсрочни избори. „А протестиращите да кажат каква е алтернативата, която очакват“, каза Ципов относно исканията за оставка на премиера и главния прокурор.

По повод конфликта между правителството и президента депутатът изтъкна, че не е чул позицията на държавния глава спрямо обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков. „Напротив, в самото начало чухме, че той (Румен Радев – б.р.) дава повече доверие на изявленията на Божков, а не на прокуратурата…Защото това е тема, която интересува българските граждани“, посочи Красимир Ципов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във