Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Или зелен сертификат за депутатите, или за никого

Председателят на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи като опасен прецедент решението на председателския съвет на Народното събрание депутатите да влизат без зелен сертификат или отрицателен ковид тест в сградата на парламента. Според Атанасова така се създава двоен стандарт в обществото.

"Чудя се как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти и изисквания трябва да бъдат норма оттук нататък. За богопомазаните – могат да влизат без сертификат, без PCR тест, без антигенен тест, за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха по опашки рано сутрин, за да имат тестове, с които да посетят работните си места", каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ. Тя призова или да се въведе зеленият сертификат за вход за депутатите, или да се отмени документът за всички останали сфери, в които се изисква.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов се съгласи, че сградата на парламента не трябва да се използва със специален статут. Той предложи или парламентът да реши за отпадането на зеления сертификат, или за това да бъдат питани гражданите чрез референдум. "Ние от „Възраждане“ смятаме, че най-доброто решение в случая е референдум, защото то е и най-представително и смятаме, че то е и най-законово издържано. Защото не може да позволяваме оттук насетне месеци наред да коментираме тема, която създава само и единствено проблеми. Защото тази лицемерна загриженост, която чух в декларацията на ГЕРБ, наистина не е много приятна", каза Костадинов.

Въпросът за документа остава нерешен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във