Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и СДС отиват заедно на местните избори

S 250 3af1c5e8 bf88 4023 9afc d9a296d000b5

СДС и ГЕРБ подписаха споразумение за съвместно явяване на местните избори в централата на Бойко-Борисовата партия.

"Обединението на старата и новата десница е не само необходимо, но и много важно. Така отговаряме на популизма с реализъм и отговорност“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. „С това обединение ние ясно показваме ясната политическа отговорност на нашите кандидати“, допълни тя.

Румен Христов каза от своя страна, че много се надява да се постигне договореност за големите общини в България. „Това споразумение стимулира двете структури“, посочи той.

„Винаги ни е било приятно да работим с вас“, обърна се премиерът Бойко Борисов към лидерите на СДС в централата на ГЕРБ.

"Не разбирам да имаш претенции, че си алтернатива, а да не издигаш свой кандидат за кмет за голям град“, заяви министър-председателят, визирайки БСП. "Специално за София, смятам, че тези избори ще бъдат много подли тези избори - заради установената практика на БСП да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град", продължи той с нападките към опозицията. Борисов напомни колко много е направено в София в последните години – проблемите с боклука, парковите пространства, метрото, задръстванията, булеварди, канализация, детски градини.

„Ако нашите колеги от ляво искат да водят истинска политическа битка с нас, да си издигнат свой кандидат. Действително като партия ние сме дали пълна автономия на местната организация, както в София, така и в другите градове в страната. Винаги, когато търсиш кусур, можеш да намериш. Спомням си какви стари трамваи дрънчаха по „Граф Игнатиев“. Хората искат все повече да се направи и по – добре да се направи“, заяви Борисов. Той подчерта, че заради случващото се ГЕРБ са длъжни да издигнат свой кандидат за кмет в големите градове. По думите му София днес е град, в който няма безработица. Според премиерът ще се опитат да подведат избирателите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във