Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и Реформаторския блок продължават преговорите

ГЕРБ и Реофрматорският блок ще проведат поредна среща днес, на която се очаква да постигнат окончателно съгласие за текста на коалиционно споразумение. Те трябва да разпишат и програмните приоритети, по които ще работи следващото правителство в рамките на 43-тото Народно събрание.

Срещата е насрочена за 13.00 часа в сградата на парламента.

Вчера и двете формации обмислиха самостоятелно предложенията си за политическото бъдеще на страната, но от партийните централи не представиха информация какво включват те.

Не е ясно кои свои представители ще излъчат двете формации за участие в днешната среща.

В петък ГЕРБ бяха представени от Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, а Реформаторите - от Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Найден Зеленогорски. След срещата им Дончев обяви, че ГЕРБ замразява подготовката на коалиционно споразумение, докато Реформаторите на изложат вижданията си за структурата на Министерския съвет, неговите отговорности и най-вече - хората, които ще заемат министерските кресла.

По думите на Томислав Дончев, ГЕРБ били готови да предложат текст на програмата, върху която да стъпи и коалиционното споразумение. На Реформаторския блок обаче му трябвало още време. Стана ясно още, че партията на Бойко Борисов иска пропорционално участие във власттана двете формации, за да може бъдещият кабинет да взима консенсусни решения.

Утре е крайният срок, в който ГЕРБ и РБ трябва да представят общата си управленска програма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във