Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и Патриотите започнаха преговори за правителство

Лидерите на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров проведоха двучасова среща с част от ръководството на ГЕРБ. На излизане от централата Каракачанов заяви, че разговорите са били съвсем общи. " Честитихме си резултатите. За програмите не сме говорили. Разговорите продължават и следващата седмица", обясни председателят на ВМРО.

От страна на ГЕРБ в разговора участваха Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Томислав Дончев.  

През следващата седмица се очаква и Бойко Борисов да се включи в срещите, след като вчера делегацията, водена от него, се върна от форума на ЕНП в Малта.

Преди дни председателят на НФСБ Симеонов призова за широка тройна коалиция между Обединените патриоти, ГЕРБ и БСП. Лидерът на левицата Корнелия Нинова обаче отказва всякакви разговори и сътрудничество с ГЕРБ.

Също така стана ясно, че Патриотите ще искат свои министри в кабинета "Борисов-3". А в коалиционната програма за управление ще заложат повишаване на пенсиите, намаляване на битовата престъпност, развитието на икономиката и проблемите с демографията, уточни Каракачанов.

 Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че едно е какво искаш, а друго е какво е реалното. "Ако има реална възможност да се върши нещо, да се свършат някои неща, тази възможност, трябва да я реализираме. Всеки трябва да направи компромис, ако е решил, че трябва да върши нещо", смята той. Според него няма много време за губене по преговори.

Сидеров е категоричен, че страната не трябва да стои в едно междувластие. "Ако не станат нещата, се отива пак на избори", констатира още лидерът на "Атака".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във