Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и Патриотите все по-близо до споразумение

ГЕРБ и "Обединените патриоти" са постигнали консенсус за политиките в секторите "Сигурност", "Енергетика", "Спорт" и "Туризъм", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след днешната среща на преговорните екипи в парламента.

Цветанов уточни, че разговорите продължават, а в края на седмицата двете формации ще оповестят конкретни параметри от управленската програма на кабинета "Борисов-3". "В момента започнахме да говорим по секторни политики, ще продължим утре", добави той.

"Искам да благодаря на Патриотите за конструктивния разговор. Уверен съм, че в оставащите дни ще има резултати от преговорите, които ще могат да бъдат публично разгласени. Тези резултати ще бъдат основата за едно 4-годишно управление с министър-председател Бойко Борисов", обясни Цветан Цветанов.

От думите му стана ясно, че не са разисквани конкретни имена за министрите в кабинета, председателя на парламента и бъдещия ни еврокомисар. Цветанов поясни, че казусът с въвеждането на уседналост за парламентарни и президентски избори също не е обсъждан.

"Разговарях с Борисов преди срещата. Правим анализ на всичко до настоящия момент. И повярвайте, че във всеки един момент той може да се появи", коментира Цветанов отсъствието на лидера на ГЕРБ.

Съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов заяви, че докато не приключи обсъждането на програмата, няма да коментира постове в Министерския съвет.

Той обяви, че двете формации сближават позициите си относно увеличаването на минималната пенсия. Предстоят разговори за образованието, социалната политика, икономиката и външните работи, разясни Симеонов.

"Ако съдя по начина, по който вървят преговорите, нямам притеснения, че ще има разминавания по тези теми. Доста конструктивно се движат нещата", допълни лидерът на НФСБ.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във