Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и Патриотите разпределиха министерствата

ГЕРБ и "Обединените патриоти" са постигнали съгласие за разпределението на министерствата в кабинета "Борисов-3", съобщи Нова телевизия.

Патриотите ще получат министерствата на отбраната, на икономиката, на екологията и на туризма. Те ще имат един вицепремиер в бъдещото правителство.  

Очаква се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да бъде министър на отбраната. Фаворит за икономическото ведомство пък е шефът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. 

Министерството на околната среда ще поеме Нено Димов, който беше главен секретар и зам.-министър по времето на кабинета "Костов".

Двете формации решиха към коалиционното правителство да бъде създаден политически съвет, в който ще се съгласуват правителствените политики. Той ще се състои от шестима души и най-вероятно ще заседава всяка седмица. 

От страна на ГЕРБ в съвета ще участват лидерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов. А от името на Патриотите - Волен Сидеров, Каракачанов и Валери Симеонов. Последният член ще бъде от партията на Борисов, но ще бъде избран на по-късен етап.

Поименният състав на бъдещото правителство ще бъде обявен официално на 3 май, увериха от двете формации. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във