Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и "Обединени патриоти" прогнозират, че поредният вот на недоверие няма да мине

От ГЕРБ и "Обединени патриоти" прогнозираха, че поредният вот на недоверие ще бъде отхвърлен.

“Това й е работа на опозицията, това е един от инструментите на демокрацията и на опозицията да внася вотове на недоверие. Днес ще видим мотивите, вероятно другата седмица ще го обсъдим и ще стане ясно дали този пореден вот за пореден път няма да мине, убедена съм“, каза Менда Стоянова.

“Вот на недоверие, да го внасят, имат право. Парламентарно представена сила в опозиция иска вот на недоверие, има основания да иска – ще го гласуваме и ще го отхвърлим“, каза и лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

БСП не очаква подкрепа на ДПС, заяви левият депутат Александър Симов. “Аз мисля, че ДПС ще си подкрепи ГЕРБ, както винаги до сега“, посочи той.

Парламентарната група на ДПС все още не е решила дали ще подкрепи вота на недоверие, който БСП внася в Народното събрание. Преди началото на заседанието на парламента депутатът Джейхан Ибрямов коментира: "Ще имаме заседание на парламентарната група. Обстойно ще обсъдим мотивите, които са изложени във вота на недоверие и ще вземем решение като парламентарна група. Такава е практиката ни. Нека да оставим това, което се случи, на компетентните органи, тъй като всички станахме свидетели, явно има провокатори, това, което излезе в медиите, предполагам, компетентните органи, МВР и Прокуратурата ще излязат с някакво становище".

Александър Симов от БСП заяви, че социалистите няма да разчитат на подкрепата на ДПС. "Всеки протест не може да бъде контролиран, идват хора, които се опитват да ескалират процеса, но не смятам, че това дискрeдитира исканията на хората, а и честно казано, някой път започвам да подозирам, че властта има нужда от такива провокатори, за да може да се опита да изкриви спонтанното искане на хората навън - не смятам, че ще се получи", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във