Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и БСП свалиха председателя на Общинския съвет в Банско

Политически трусове в Банско и неочаквано обединение на общинските съветници от ГЕРБ и БСП, с чиито гласове беше свален председателя на Общинския съвет Димитър Русков от бизнес сдружението „Бъдеще за община Банско“ и на негово място беше избран Костадин Загорчин от ГЕРБ.

Девет общински съветници - от ГЕРБ, БСП и „Воля“ гласуваха за единствената издигната кандидатура на Костадин Загорчин за нов председател на местния законодателен орган, а колегите им от сдружението „Бъдеще за община Банско“, чието беше председателското място и което, според местните хора, защитава интересите на концесионера на ски зоната, напуснаха днешното горещо заседание. 

Така на практика се разби доскорошната коалиция от партии, които на местните избори през 2019 година, въпреки различията си, застанаха зад сегашния кмет Иван Кадев и срещу кандидата на ГЕРБ Георги Икономов, управлявал общината два мандата. 

Председателят на местната организация на ГЕРБ и доскорошен депутат Александър Мацурев се разграничи от поведението на колегите си - общински съветници и намекна, че може да се стигне до изключването им от партията, заради открития им съюз с БСП и други партии. Според партийни активисти, пожелали анонимност, реално застрашено е председателското място на Мацурев в ГЕРБ. 

От кметския екип на община Банско засега не коментират случващото се в Общинския съвет, но е повече от ясно, че той се оформя като опозиция на кмета Иван Кадев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във