Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и БСП ще подкрепят Валери Симеонов за рекламите на лотарии

ГЕРБ обяви плановете си по два законопроекта, изготвени от вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Партията на Бойко Борисов ще подкрепи идеите на Симеонов за намаляване на рекламите на лотарийни игри в телевизионния ефир, но ще гласува против връщане на пушенето в заведенията. Това стана ясно след среща между Симеонов и ръководителя на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.  

От БСП също ще подкрепят намаляването на рекламите на игрите на късмета. Наред с това Валери Симеонов предлага лотарийни билети да се продават само в оторизирани пунктове, например казина и игрални зали.  

"Уважавам правото на ГЕРБ да не подкрепят законопроекта за тютюнопушенето. Те са вносителите на сега действащия законопроект, нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси - това е записано в политическото ни споразумение", коментира Симеонов. Той обаче не се отказва от връщането на пушенето.

Освен това коалиционните партньори са обсъдили законпроектите на Симеонов запромени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), в Закона за шума, както и в Закона за счетоводството

Цветанов каза, че идеите за промяна на Закона за устройство на територията ще бъдат обсъдени от юристите в групата на ГЕРБ и Министерския съвет, преди да вземат решение. "По Закона за местните данъци и такси Менда Стоянова и Христиан Митев ще поработят, за да можем от 1 януари 2019 година евентуално да направим и промените, които да обхванат този сектор", каза още Цветанов.

"Търся подкрепа по закони, част от тях са заложени в програмата на НФСБ, но са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата", каза Валери Симеонов.  

"В "Обединени патриоти" нямаме недоразумения и не мисля, че това са съществени за обществото въпроси. Вътрешнокоалиционните въпроси ще си ги решаваме помежду си, а не през медиите", каза Симеонов на въпрос дали има подкрепата на коалиционните си партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във