Банкеръ Weekly

Общество и политика

ГЕРБ и БСП махнаха отцепниците от парламентарни комисии

Парламентът направи редица промени в съставите на някои от комисиите си по предложение на ГЕРБ и БСП, които замениха отцепниците от парламентарните си групи.

Парламентът освободи от Комисията по бюджет и финанси Красимир Стефанов, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и обяви, че остава независим, но ще работи за „България без цензура” и неговото място в комисията зае Даниела Савеклиева.

Стефанов беше освободен и от Комисията за борба с корупцията и на негово място влезе Владислав Николов от ГЕРБ.

Десислава Савеклиева и Владислав Николов пък бяха освободени от Комисията по правата на човека и на тяхното място влизат съпартийците им Донка Иванова и Владимир Иванов. Владислав Николов вече не е член и на Комисията по социална политика, но отива в Комисията по бюджет и финанси.

Павел Гуджеров от ГЕРБ отива в икономическата комисия, а мястото му в тази по инвестиционно проектиране заема съпартиецът му Атанас Ташков.

По предложение на БСП Борислав Гуцанов става председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, а негов заместник ще е социалистът Йордан Стойков.

Напусналият групата на БСП Румен Йончев беше освободен от поста заместник-председател на комисията по външна политика, а неговото място зае червеният Валери Жаблянов.

На мястото на Румен Йончев в Комисията по земеделието влезе Йордан Стойков.

Освен това се наложи промяна и в състава на временната комисия за проверка на случаите на партизирано кадруване в държавни структури в рамките на мандата на правителството на Бойко Борисов. В нея на мястото на Ирена Узунова от ГЕРБ, която претърпя инсулт и все още се възстановява, като член на комисията влезе Станислав Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във