Банкеръ Daily

Илиян Василев:

ГЕРБ ги сплотява идеята за колективна зависимост от властта

Илиян Василев

Има хора които просто не са направени от тесто за министър председател. Но не престават да бързат да стигнат нивото на своята некомпетентност. Даниел Митов се опитва с многословие - процедурата на филибъстеринг - да потопи и да нищоправи по темата съдебна реформа. Комисии, национално обсъждане, консенсус и прочие бла-бла, за да спечели време. Нямам представа дали го държат с нещо, но оставя такова впечатление, след като крепи Гешев. Това написа анализаторът Илиян Василев на страницата си във Фейсбук.

"Наели са да го преведе ГЕРБ през пустинята на общественото отрицание и политическа несъстоятелност.

Мнозина мислят, че след като няма идеология, няма никаква идея как да прави реформи, партията ГЕРБ няма бъдеще. Нямате идея как сплотява идеята за колективна зависимост от властта като източник на обществена значимост, сигурност и благоденствие.

Борисов просто пусна Захариева и Митов да говорят по медиите за да види кой по-добре се справя с омайването.

Проблемът е, че привилегиите на номенклатурата на ГЕРБ са за сметка на целия народ, дори и голяма част от избирателите. Както загубиха повече от 300 хиляди гласа, следващия път ще паднат под нивото на Слави, веднага като се промени изборен кодекс и друг стои начело на ЦИК и Информационно обслужване.

Ако някой не вижда тенденция между 2009 година 116 депутата, 84 депутата 2014 година, 97 - 2017, 75 - 2021, значи има срив в когнитивните способности. Днес ГЕРБ има толкова депутати, колкото имаше БСП в миналия парламент. Тендецията е ясна", написа Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във