Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: "Екшън план" на Нинова стои зад провокациите в Шарковo

ГЕРБ разполагат с видеозапис, който доказвал, че провокациите в Шарково са инициирани по план на председателката на БСП Корнелия Нинова. Това обяви на извънреден брифинг ексдепутатът от управляващата партия Антон Тодоров, визирайки протестите на фермери, които възпрепятстваха умъртвяването на добитък.. 

Тодоров уточни, че в социалните мрежи е разпространено видео, което показвало как един от най-активните протестиращи получава "разписан екшън план" с инструкции от Нинова.

Депутатът Тома Биков съобщи, че ако твърденията се докажат, ГЕРБ ще сезират прокуратурата, защото това е заплаха срещу националната сигурност. 

"Очакваме отговор веднага от г-жа Нинова. Тя трябва да отговори на следните въпроси - познава ли този човек и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа. Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", заяви още Биков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във