Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ е първа политическа сила в общинските съвети, БСП – трета

S 250 3d994fdc 239d 4365 9274 dfd6c57885fb
S 250 3b573b8b a977 423c a086 eefcafd3c521

ГЕРБ е първа политическа сила в общинските съвети, БСП – трета. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов при откриването на националната работна среща на партията в София след провелите се местни избори.

„ГЕРБ отново е политическа сила и най-голямата политическа партия в България. Политическата партия получи най-много гласове на изминалите избори, което я прави първа политическа сила. 803 899 гласа. Това означава, че ГЕРБ печели в 163 общини. В сравнение с миналите избори ГЕРБ увеличава общинските си съветници с 80 нови, 1807 общински съветника има ГЕРБ в цялата страна", съобщи тържествено Паунов. По думите му кметовете на ГЕРБ, хората, които промениха общините, населените места отново доказаха, че са най-добрите кметове – ГЕРБ увеличава с 10 своите кметове, от 130 на 140.

"Картата, на която се показват кметовете, не е много по-различна от картата с броя на общинските съветници – картата е синя, това са кметовете на областните центрове и кметовете на общини“, добави още Паунов. Той представи новоизбраните кметове от ГЕРБ един по един и ги покани да излязат на сцената. Цялата сцена се изпълни с хора до последния сантиметър.

"Картата на България е синя, а БСП не е алтернатива", заяви лидерът на СДС Румен Христов по време на националната работна среща на ГЕРБ. Той присъства на събитието в качеството на коалиционен партньор на Бойко-Борисовата партия.

Румен Христов посочи, че след като „Демократична България“ е подкрепила Мая Манолова на балотажа, вече от СДС имат идеологически различия с тях. „Резултатите ни са по-добри, отколкото когато бяхме в Реформаторския блок. Основният извод от тези избори е, че десницата е силна“, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във