Банкеръ Daily

Михаил Миков:

ГЕРБ да насрочат час, място и формат на срещата с БСП

БСП ще участва в преговорите с ГЕРБ, ако определят място, час и формат на срещата. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков. Той уточни, че все още не е уточнено нито мястото, нито часът, нито форматът. „Имаме най-общо принципна покана от ГЕРБ и върнат от нас отговор, че когато се изяснят тези неща, в Народното събрание или на друго неутрално място, ще участваме в консултации“, посочи соцлидерът.

Запитан какво трябва да е следващото правителство - коалиционно или програмно, Миков отговори, че в България няма условия за подобни конфигурации. „Изборите не дадоха възможност за голяма коалиция. Голяма коалиция се прави с големи партии, като в Германия например", посочи той.

На среща с младежките организации от България, Румъния, Молдова и Грузия лидерът на БСП отбеляза, че те са у нас в много интересен момент - след избори, които усложняват парламентарната конфигурация, фрагментират представителството в Народното събрание и създават силно напрежение по въпроса какво мнозинство ще бъде създадено.

Според него макар че обществото и медиите винаги се концентрират върху въпроса кой управлява, не по-малко важен е въпросът кой е в опозиция, защото това е следващата перспектива за демократично управление на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във