Банкеръ Weekly

Общество и политика

ГЕРБ чака отчета на НЕК, за да внесе вота на недоверие

Преди да внесе вот на недоверие срещу правителството за провала на политиката в енергийния сектор ГЕРБ ще изчака официалните данни за загубата на Националната електрическа компания, съобщи пред бТВ зам.-председателят на парламентарната група на партията Цецка Цачева.

За разлика от всички държавни дружества, НЕК все още не публикувала годишния си финансов отчет за 2013 г., както и отчета си за първото тримесечие. От доклада на Българския енергиен холдинг обаче ставало ясно, че финансовото положение на НЕК е критично и БЕХ смята да обедини всички нейни дългове в един общ със срок за погасяване до 10 години. Точни цифри обаче не се посочват. По неофициална информация загубата на дружеството е от порядъка на 900 хил. лева на ден.

Предпочитаме да мотивираме вота с официални данни вместо да се позовава на публикации в медиите по тази тема, обясни Цачева. По думите й партията е готова с вота на недоверие, мотивите за него вече са готови, подписите са събрани, но хората на Борисов са предпочели да изчакат да разберат какво е точното състояние на НЕК и какви са загубите на дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във