Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Целта на блокадите на кръстовища е да се стигне до агресия

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков изрази възмущението си действията на протестиращите, които трети пореден ден блокират ключови кръстовища в столицата. Нанков е категоричен, че това не е начинът да се изразява недоволството срещу управлението.

По думите му блокирането на един двумилионен град и опитите да се спре движението по магистрали ги нямало в нито една държава с развита демокрация, какво и България се стреми да бъде.

Депутатът от управляващата партия коментира ситуацията от сутринта на "Орлов мост". Тогава възрастна жена се спречка с Петър Кърджилов - пиарът на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Кърджилов заля жената с вода и беше арестуван. Част от хората, които са разпънали палатки на кръстовището, изказаха съмнение, че жената е провокатор, изпратен от структурите на ГЕРБ, за да предизвика конфликт. Ненков обаче увери, че тя не е член на ГЕРБ и никога не е членувала в партията.

Народният представител от Борисовата партия изтъка и че се признава правото на протест, но не бива то да е за сметка на останалите.

"Не може малцинството да определя дневния ред и какво да се случва в държавата. Категорично осъждаме това, което се случва по някои кръстовища. Ясно е, че целта е да се стигне до агресия. Искам да кажа на тези хора, които опитват, че няма да се получи. Трябва да стане с добро, с диалог, е позицията", смята Ненков.

Според него, с блокади нямало как да се покаже, че това е волята на цялото общество. Депутатът благодари на полицаите, че не се поддават на провокациите.

От управляващата партия са категорични, че по последни проучвания е ясно, че обществото не иска предсрочни избори. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във