Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: БСП замазват провала на Радев

ГЕРБ свикаха извънредна пресконференция, за да отвърнат на критиките на БСП за манипулации и натиск преди втория тур на вота. Александър Ненков изрази възмущението си от обвиненията на столетницата.

БСП подценяват гражданите, че са забравили какво беше преди една-две години, подчерта Ненков. Той припомни аферата Костинброд и изтъкна, че няма да се учуди, ако видим и нечисти игри, на които социалистите били царе.

Не можело отговорни политици, според Ненков, да говорят непроверени неща. Имаме подозрението, че нещо по-голямо се готви, сподели той.

Герберите очакват нещо по-грандиозно от червените в деня за размисъл.

За вчерашния дебат Александър Ненков бе категоричен, че генерал Радев трябвало да си мълчи. Оценката на ГЕРБ е, че кандидатът на левицата се учел в движение и нямал тези.

От управляващата партия настояха, ако червените имат сигнали за манипулации да ги дадат в прокуратурата.
Много е угодно в петък да говориш такива неща, недоволен е Александър Ненков. Той зададе въпрос кога ГЕРБ е купувал гласове.

Колегата му Георг Георгиев също не е изненадан от действията на БСП. Според него пресконференцията на левицата не е нищо ново, а цели да замаже вчерашния провал на Румен Радев.

По време на дебата кандидатът за президент на БСП изглеждал като ученик със заучени отговори, коментира Георгиев.

Президентството не е място за стаж, категоричен е Георгиев, според когото следващият държавен глава трябвало да е професионалист.

За евентуален кабинет на БСП от партията на Борисов са подредили и министрите. Сергей Станишев щял да е министър по европейските въпроси, Румен Гечев щял да отговаря за финансите, но пък следващият ляв кабинет щял да акцентира на тясната си специализация да фалира банки и да спира еврофондове.

Георг Георгиев настоя обаче страната да продължи по европейския си път, а позицията на ГЕРБ била твърдата позиция. Да си популист е по-лесно, коментира той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във