Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: БСП влезе през парадния вход във властта

Георг Георгиев, Тома Биков, Христо Гаджев

ГЕРБ за пореден път отправи обвинения към служебния кабинет. Това е политическо правителство, то е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова, заявиха от партията на Бойко Борисов.

На пресконференция в централата на партията от ГЕРБ изреждаха на имена на министри, зам.-министри, областни управители, зам.-областни управители, които на един или друг етап от кариерите си са били част от БСП, ДПС или от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. "В областните администрации се назначават кадри на БСП, малко на ДПС и за цвят Мая Манолова", заяви Георг Георгиев.

"Не казваме, че е незаконно, но държим да се дължи политическа отговорност за това правителство, след като в него влизат политически лица. Не само, че повтаряме злополучния опит от 2013-2014 г., но и го надграждаме като се управлява без парламент. Притеснени сме за организацията на тези парламентарни избори – проблемът на тези хора не е с ГЕРБ, а с демокрацията", посочи бившият депутат Тома Биков.

Според него от БСП в момента управляват без спечелени избори и "не през задния, а през парадния вход влизат в Министерския съвет".

Той заподозря, че служебният кабинет "се превръща в много активен участник в предизборната кампания, обслужва и работи за всички партии, които са срещу ГЕРБ". "Подготвят някакъв сценарий, с който да спечелят изборите служебно, но не знаят как да го направят. Ще предизвикат хаос, машинното гласуване може да се превърне в тотален проблем на всички и да блокира изборите", заключи Биков.

От Борисовата партия попитаха "Защо Пламен Узунов води срещи в Министерския съвет". Президентският съветник, който бе арестуван при показната акция в президентството миналото лято, замества премиера на среща между Министерския съвет и областните управители, заявиха от ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във