Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов да подаде оставка като общински съветник

В специална декларация ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник.

"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност", пишат членовете на Бойко-Борисовата партия.

Те посочват, че като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. "Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!", категорични са от ГЕРБ.

"Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан", пише още в декларацията.

ГЕРБ-Банско още веднъж настоява за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката. "Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания", казват бившите му съпартийци.

Бившият кмет на Банско Георги Икономов напусна партия ГЕРБ неотдавна и миналия уикенд присъства на събранието на инициативния комитет, който стои в основата на новата партия на Цветан Цветанов. Учредяването на "Републиканци за България" ще бъде тази неделя в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във