Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Асфалтът на пътя край Своге е недопустим

От ляво надясно: Александър Ненков, Николай Нанков и Тома Биков

Депутати от ГЕРБ и министърът на регионалното развитие Николай Нанков дадоха брифинг, след като БСП поиска оставката на цялото правителство заради катастрофата край Своге.

Нанков обяви, че социалистите грубо са политизирали материята и са започнали да раздават присъди. "Не е много редно, дори би било престъпно да се правят манипулации и да се раздават присъди", посочи строителният министър. "Която и да бе строителната фирма, действията и на Агенция "Пътна инфраструктура", и на компетентните органи щяха да са същите", заяви още Николай Нанков. Той съобщи, че службите са иззели цялата документация по процедурата за ремонта на пътя край Своге. Министърът поясни, че вече е станало ясно, че използваният материал в асфалта е "недопустим". От думите се разбра, че данните подавани от фирмата към АПИ са били "евентуално манипулирани". "Имаме не просто съмнения, но и експертиза от известна лаборатория", посочи Нанков. 

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че ако има виновни за катастрофата край Своге, те няма бъдат пощадени. "ГЕРБ винаги носи своята отговорност. Но подозирам, че БСП няма желание да се търси истинския виновник. Ако имаха желание, можеха да изчакат няколко дни. Това означава, че като водеща партия не вярват на институциите в държавата. БСП едвам изтърпяха един ден на национален траур и започнаха с евтиното политическо говорене.", обясни той. Ненков упрекна БСП, че нямат право да говорят за оставки и корупция, след като са въвели модела "батко и братко". 

Тома Биков допълни, че социалистическата партия се е превърнала в нещо средно между жълт вестник и другарски съд. "Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си", коментира депутатът от управляващата партия. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във