Банкеръ Daily

Общество и политика

Георги Попов поиска да го пуснат под парична гаранция

Съдружникът на Божков поиска да му бъде определена парична гаранция. Пред съда Попов заяви, че се е върнал, за да изчисти името си. Каза, че вярва на Съдебната система и е искал да се прибере още март 2020 г. заради собственото си здраве, както и това на неговите родители.

Заради COVID пандемията обаче решението на властите в ОАЕ са се отложили един път за юни 2020, а след това и за края на миналата година.

„Не познавам по-голямата част от хората в групата, с други от тях сме в конфликт на интереси и в противоречиви отношения. Бил съм личен помощник на Божков при бизнес пътувания  в чужбина“. Това заяви бившият собственик на футболния „Левски“ по време на съдебното заседание, на което се разглежда мярката му за неотклонение.

Зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Ангел Кънев отбеляза пред съдиите, че Попов „действително не познава една част от участниците, действително  няма толкова голям принос като на Божков и моля, ако се уважи парична гаранция, да бъде в размер, която да гарантира неукриването на Георги Попов“.

По думите му двете дела - това за неговата екстрадиция и това за екстрадицията на Васил Божков, са разделени от властите в Дубай.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" или "домашен арест ".

Кънев коментира пред журналисти, че парична гаранция в подходящ размер също би осигурила участието на Георги Попов в действията по разследването. Според Кънев разследването вече е в напреднал етап и предстои приключването му.

Пред съда прокурорът изтъкна редица писмени доказателства и показания на свидетели, че Попов е отговарял за отчитането на оборотите и декларирането на държавните такси за хазартните игри.

По искане на Интерпол Попов е бил арестуван в Дубай на 31 януари и процедурите по освобождаването му от затвора в ОАЕ също са попречили да се върне по-рано.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във