Банкеръ Daily

Общество и политика

Георги Попов може да направи множество джира - и за Путин, и за Тръмп, смята Герджиков

Това, което бе представено за акциите на "Левски", не е никакво джиро. Младите хора биха го нарекли "пунта мара". Това коментира пред Би Ти Виюристът и бивш премиер  проф. Огнян Гержидков.

"Една ценна книга се джиросва на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, се залепя един бял лист и на него продължават джиросванията. Това е така, защото трябва да може да се проследи непрекъснатия ред на джирата. Това няма как да се проследи с отделни документи. Джирото е единен документ, не могат да бъдат два. В случая това не е единен документ, така че нищо не е станало. Георги Попов може да направи множество такива джира - и за Путин, и за Тръмп. Затова той е категоричният собственик на "Левски". Той е направил само удар във въздуха. Попов трябва да джироса акциите на Наско Сираков", посочи Герджиков.

Бившият премиер бе категоричен, че в никакъв случай не защитава Божков, но че държавата не може така да му национализира бизнеса, защото бизнесменът може да съди България пред различни институции - нали сме правова държава, вероятно трябва да бъде шамаросана няколко пъти.

Преди дни близкият до Васил Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във