Банкеръ Daily

Общество и политика

Ген. Шивиков се озова от протестите в листа на "Воля и НФСБ"

S 250 dbe957ba 22a4 4a14 aaa1 a9536c1db4b8

Знакови лица като ген. Димитър Шивиков, популярни местни фигури като общинските съветници Андон Андонов, Милко Милков, представители на бизнеса като Трендафил Бакалов, обичаният лекар д-р Велислав Николов, хора, доказали се с работата си влизат в листата на Патриотичната коалиция "Воля и НФСБ" в Пловдив-област.

Водач е зам.-председателят на НФСБ и народен представител от Пловдив-област в 43-ото и 44-ото Народно събрание Борис Ячев. Председател на парламентарната антикорупционна комисия в този мандат, той е един от двигателите на приемането на новия Закон за противодействие на корупцията. Борис Ячев е сред инициаторите на „Академия Антикорупция“ и трупането на опит и стаж от студенти в борбата с корупционните практики. Заедно с лидера на НФСБ Валери Симеонов той е вносител на редица възлови закони в този парламент като Закона за хазарта.

"Нашите кандидати са хора, доказали се и печелили нееднократно доверието на хората в Пловдив-област", коментира Борис Ячев. Очаквано в листата влиза активният общински съветник на НФСБ в Карлово Андон Андонов. Кандидат за депутат е и Милко Милков - председател на групата общински съветници на НФСБ и ВМРО  в Асеновград, с опит в работата на местната власт и в управлението на успешен бизнес над 18 години.

"Не мога да не подчертая участието на ген. Димитър Шивиков в листата на Пловдив-област – доказан патриот и доблестен български офицер", каза още Борис Ячев.

Припомняме, че ген. Швиков беше активен участник в миналогодишните протести срещу правителството и главния прокурор.

"Бях поканен лично от Веселин Марешки в качеството си на гражданско лице, като специалист в сферата на отбраната", обясни пред БНР ген. Димитър Шивиков присъствието си в предизборната листа на коалицията на партиите на Веселин Марешки и Валери Симеонов ("Воля" и НФСБ"). Той каза още, че участието му в антиправителствените протести е било мотивирано и не е било с цел да го осребри чрез някоя партия на предстоящите парламентарни избори. 

Ген. Шивиков беше категоричен, че ще продължава да нарича настоящото правителство "мафиотско". "Ако хората ми гласуват доверие, ще продължа да отстоявам това свое виждане - политиците да са принудени да се съобразяват с гражданското общество", подчерта той. По думите му крепост се превзема отвътре, а не отвън.

"Водих много разговори с много политически играчи, но усетих, че те повече се осланят на авторитета ми пред българското общество и да бъда използван брутално", призна той и припомни, че на предходните избори е бил поканен от Корнелия Нинова в листите на БСП, но по-късно тя и Георги Гергов са се отказали от участието му.

Ген. Шивиков беше лице и в листите и на ВМРО за европейските избори. 

Ячев представи и листата за избирателен район Пловдив-област. Кандидати на патриотичната коалиция в Пловдив-област са обичаният лекар от Община „Родопи“ д-р Велислав Николов и бизнесменът Трендафил Бакалов в Община „Родопи“, Станимир Калайджиев, Младен Кичев от Калояново.

Достойно място в листата намират представителите на коалиционните партньори на "Воля" и НФСБ – християндемократи, социалдемократи, земеделци. „Знаково за мен е присъствието на лидера на БДС-Радикали Цветан Манчев", коментира водачът на листата на Патриотичната коалиция "Воля и НФСБ" Борис Ячев.

Лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на партия "Воля" Веселин Марешки представиха водачите на листите на коалицията и управленската програма, с която ще се явят на парламентарните избори на 4 април.

Приоритети за тях са повишаване на доходите, увеличаване с 200 лв. на всички пенсии, безплатни лекарства за пенсионери и ученици, безплатни учебници, намаляване цените на горивата и борба с престъпността и картелите.

"Нашето чисто политическо минало е в основата на формирането на коалицията. Нашите две политически партии са поставени и са изградени върху основата на икономическия патриотизъм", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Ние не правим сватба, а ние сме сформирали патриотична коалиция. Няма нищо пиарско в цялата тази история. Най-великите спортисти избраха патриотичната коалиция "Воля"-НФСБ", допълни председателят на "Воля"Веселин Марешки.

"Атаките срещу нас нямаше да бъдат такива, ако ние към момента точно не се борехме с ДПС за третото място", коментира още той.

"Само след съгласуване на програмата за управление. Докато не се изработи обща програма, не мога да отговоря на въпроса дали ще подкрепим Борисов-4 или няма да подкрепим, защото тук не е въпрос на харесване, на лични отношения, а е въпрос на задачи, които сме поели в предизборната кампания, но това се отнася за всяка друга партия", отговори Валери Симеонов на въпрос дали коалицията би подкрепила правителство на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във