Банкеръ Daily

Общество и политика

Ген. Радев: Има вълна от енергия на хората, искащи промяна. Изчезват страхът и апатията

„В България се надига вълна от енергия на хората, които искат промяна. Сега те говорят смело и открито, изчезват страхът и апатията. Обединени можем да постигнем тази промяна, за доброто на България на 6-ти номври“. Това заяви на среща с граждани в община Ветово, Русе кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.

Той изтъкна, че ГЕРБ разбират че губят, и че може да има президент, който да не участва в техните схеми и да обединява нацията около значими национални цели. Радев заяви, че с напускането на честното съревнование и използването на компромати и други методи, ГЕРБ вече са загубили морално, остава да загубят и фактически. „Няма да бягам и да се крия от критично важни за държавата проблеми – демографска криза, образование, селско стопанство, земеделие, икономическо развитие, местна власт“, каза още генералът. 

Радев заяви, че трябва да имаме президент здраво стъпил на краката си, да се води само от интересите на българския народ, да стои зад приоритетите на България и да се ангажира с основните проблеми в държавата. Според него само така ще постигнем: по-свободни институции, повече сигурност и спокойствие за хората, за бизнеса и селското стопанство, за местното самоуправление, да се работи за решаване на проблемите в здравеопазването и образованието,  повече грижа за възрастните хора и за децата и най-вече младите, напуснали страната ни или готвещи се да я напауснат, да я припознаят отново, като своя родина, където имат перспектива. „За всичко това ще се борим заедно с Илияна Йотова, ако получим доверието на българските граждани“, категоричен бе той.

„Държавата се е отдръпанала от малките населени места и селата, и е изоставила хората, които живеят там. Имненно обаче малките общини имат нужда от най-голяма помощ и подкрепа от страна на държавата“, заяви ген. Радев при срещата си с граждани в Бяла, една от общините, където първоначално бе издигната кандидатурата му.

Той обясни, че в същото време централната власт не способства хората да имат повече правомощия в местната власт и повече средства, за да могат сами да решават приоритетите и проблемите си, а не да се налага за всяко нещо да питат централната власт. Генералът подчерта, че за него връзката с местата власт ще бъде от основно значение. Радев благодари на жителите на Бяла за подкрепата и за това, че са едни от първите, повярвали в него. Гражданите заявиха своята твърда подкрепа и желание да спомогнат за това на изборите с номер 13 да се постигне нужната промяна за страната ни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във