Банкеръ Daily

Общество и политика

Ген. Димитър Шивиков: Нашите политици са в дълг към българската армия

Още от началото на демократизирането на българското общество от всички наши политици се говори, че гледат с огромно чувство на отговорност на българската армия, уж осъзнават, че българската армия е стожерът на държавността, но за съжаление винаги намират причини и оправдания и не предприемат действия“. Това коментира пред БНР ген. Димитър Шивиков. По думите му има някакви наченки на модернизация, но тя се извършва на парче.

Нашите политици са в дълг към българската армия, а оттам и към българския народ“, допълни ген. Шивиков. Според него оптимизмът не трябва да се губи, особено спрямо военните, които са в активна служба. 

„Те трябва с личния си пример, особено тези на високи позиции, да увличат, да дават пример и да мотивират младите хора да търсят реализация в редовете на българската армия. Бих призовал колегите от запаса да не униват. Българският народ винаги е разчитал на своята армия, както и армията е разчитала и защитавала народа си. Трябва да бъдем единни и обединен, за да просперира Майка България“, подчерта ген. Шивиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във