Банкеръ Daily

Общество и политика

Ген. Атанасов: Има разлика между ГЕРБ и Бойко Борисов

Има разлика между ГЕРБ и Бойко Борисов, като в самата партия имало много хора, убедени в дясната идея. Това каза новият лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред Би Ти Ви.

Той бе избран след балотаж с евродепутата Светослав Малинов на национално събрание на партията на 10 юни. Заместник на Атанасов ще бъде досегашния председател на партията Радан Кънев.

Според него ДПС отново е коалиционен партньор на правителството на Бойко Борисов. "Ние сме опозиция на това управление. Моята мотивация е, че искам да участвам в създаването на политическа алтернатива на това вредно за страната управление”, категоричен бе Атанасов.

"Ние не харесваме партийната партизанщина и кадровата търговия в правителството. Това демотивира кадърните хора, защото няма реална конкуренция в държавата, базирана на знания и опит”, коментира той.

По адрес на Радан Кънев, Атанасов каза, че той е надежден млад политик, който заради младостта си е направил няколко грешки. "Една от тях беше, че не успя да изпълни своето обещание да създаде алтернатива на предното управление на Борисов заради предоверяване на определени хора. Аз съм опитен човек и няма да допусна това”, категоричен е Атанасов.

За евентуално обединение в дясното, лидерът на ДСБ заяви, че партиите са длъжни да намерят диалог помежду си.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във