Банкеръ Daily

Общество и политика

Ген. Атанас Атанасов: Борисов се опитва да играе ролята на жертва

Всяко обругаване на министър-председателя създава лош имидж на българската държава пред нейните партньори. Искам да попитам Борисов защо не поиска разследване, международно независимо разследване, което да установи тези записи дали са действителни и прокуратурата да потърси кой злепоставя българската държава. Същото се отнася и за снимките в спалнята“. Това каза пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“, лидер на ДСБ. Според него е необходимо да се направят паралелни разследвания на казусите.

„Ако това нещо се потулва през гръмки фрази на пресконференция, може да бъде разработена версията дали Борисов няма интерес от такъв тип скандали, които да го изкарват жертва. Това поведение е абсолютно несериозно – да излиза министър-председателят на пресконференция с цялото си правителство, с всичките си депутати, и да отправя такива обвинения... Целият този фон отстранява от публичността една камара корупционни скандали“, коментира лидерът на ДСБ.

Ген. Атанасов допълни, че е започнала компроматната война преди парламентарните избори. „Имам чувството, че Борисов иска до контролира тази игра и затова се опитва да играе ролята на жертва“, посочи той.

Ген. Атанас Атанасов коментира и промените в Закона за МВР. „Прекроиха две изключително важни служби в МВР, за да създадат алтернативно УБО, защото Борисов се притеснява, че от НСО изтича информация към президента за неговия личен живот... Откъде накъде данъкоплатците ще плащаме толкова пари - 40 млн. лева на година ни струва НСО, сега още 40 млн. за прищевките на Борисов. Да обезличиш такива важни функции в МВР, каквито има Специалният отряд за борба с тероризма или Жандармерията, е злоупотреба със законодателна власт и доказателство, че Борисов си прави в българския парламент, каквото си иска“, категоричен беше той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във