Банкеръ Daily

Общество и политика

Гечев: БСП е с най-големи шансове за правителство

Реалността е, че както виждате, има напрежение по едни или други причини между т.нар. "протестни партии" и затова считаме, че БСП има най-големи шансове да състави правителство. Това заяви депутатът от БСП за България Румен Гечев пред БНТ.

По думите му БСП ще продължи да работи за съставянето на редовно правителство, ако другите участници в процедурата проявяват отговорност, разбиране и отчитат националните интереси.

"Съвсем логично и морално е да очакваме от президента третия мандат да даде на БСП за България, тъй като г-н Радев е президентът, който ние предложихме и който беше избран с огромно мнозинство. Така, че логично е и очаквано е третия мандат да дойде в БСП", каза още Гечев.

Според него партията е показала последователност в целите в програмата си, както и диалогичност в разговорите за съставяне на кабинет. "БСП стои доста стабилно на трудния политически терен в България", допълни още Румен Гечев.

Той коментира и проекта на Министерството на финансите за актуализация на бюджета. Гечев обясни, че в него се прилага резервна сума от 1 млрд. 272 млн. лв. - увеличение с 14 пъти от предходната годината. От БСП обаче искат да знаят какви точно са предвидените резерви и за какво ще бъдат използвани.

Вторият въпрос, който от БСП отправят към проекта за актуализация на бюджета, е свързан с общините. По думите на Гечев за тях не е предвидено нищо, което е притеснително, тъй като общините в България посрещат едни от осовните удари в резултат от кризата от COVID-19, каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във