Банкеръ Daily

Общество и политика

Гарелов предлага БНТ да се финансира с процент от БВП

Съветът за електронни медии продължава с изслушванията на кандидатите за шеф на Българската национална телевизия. След като вчера трима от претендентите за поста представиха концепциите си за развитието на БНТ пред регулатора, днес дойде ред на Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков, които според повечето медийни спецове са и фаворитите в конкурса.

Първи пред членовете на СЕМ говори бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов. Неговото изложение започна с интересната му позиция, че има по-глобални виждания за развитието на телевизията, а основна му цел е БНТ да стане силна обществена медия и затова е оглавил концепцията си "БНТ - Рестарт" .

Според журналиста държавната медия трябва да влезе в директна конкуренция с частните телевизии. Затова той иска да измести централната й емисия новини в 19.00 часа, точно когато БТВ и Нова телевизия излъчват своите.

Впечатление направи изказването на Иван Гарелов, че вижда висшия пост в БНТ като "достоен завършек на своя професионален път", както и неговата позиция, че обществената телевизия трябва да извади българските зрители от анонимността.

Бившият водещ на "Панорама" заяви пред членовете на СЕМ, че финансирането на БНТ трябва да бъде на база процент от БВП, защото според него така телевизията ще бъде максимално независима.

Facebook logo
Бъдете с нас и във