Банкеръ Daily

Общество и политика

"Галъп": БСП бие ГЕРБ с 2%

Сред твърдо решилите да гласуват, 30.2% ще подкрепят БСП на парламентарните избори, а за ГЕРБ биха гласували – 28.3%. Това показват данни от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл".

Според агенцията ГЕРБ разполага с малко по-широка ниша, но в момента тя не е напълно мобилизирана, а оставащите две седмици кампания ще бъдат решаващи за това кой ще победи в изборите.

За Обединените патриоти ще гласуват 11.9%, за ДПС - 8.2%, за партията на Веселин Марешки "ВОЛЯ" – 7.4% и за коалицията РБ - "Глас народен“ - 4.3%. Тези формации биха попаднали в следващото Народното събрание от днешна гледна точка, като при Реформаторите ще се наложи много усилена кампания, тъй като са с резултат около бариерата.

Сред останалите формации личат коалициите АБВ и Движение 21 с 2.6%,"„Да, България“ с 2.3% и Нова република с 1.6%. За други партии биха гласували 3,2%. Сред тях личи ДОСТ с под процент. Подкрепата за такъв тип формации в България обаче е трудно уловима със социологически методи. 2.8% от твърдо решилите да гласуват биха гласували с „Не подкрепям никого“.

Данните са регистрирани по метода лице в лице сред 1003 души от 27 февруари до 5 март. Изследването е независимо от външно финансиране

Facebook logo
Бъдете с нас и във