Банкеръ Weekly

Общество и политика

Гафове и грешки

Комични ситуации също не липсваха в първия ден на 44-ото Народно събрание. Повод за усмивки в пленарната зала станаха думите на Гергана Стефанова от "Воля", която се притесни и обърка, докато предлагаше шефа си Марешки за заместник-председател на парламента. Тя направи лапсус и вместо заместник, директно го предложи за председател. Тази реплика бе посрещната със смях в залата, а новата депутатка от смущение и стрес повтори грешката още няколко пъти, което съвсем развесели колегите й.

С лека усмивка от всички беше подминато и залисването на Тома Томов, който забрави, че по сценарий следват химните на България и Европа, бързайки директно да пристъпи към избора на ръководство.

Гаф беше и това, че новият председател Главчев преди да разпусне депутатите за "обща снимка" пред парламента забрави да насрочи заседание за следващия ден. Ръководствата на групи обаче решиха да работят все пак и измислиха да изслушват вицепремиера Деница Златева по темата за председателството на ЕС. В четвъртък заседание проведе и  комисията за изготвяне на новия правилник, оглавявана от Данаил Кирилов от ГЕРБ - вероятно и бъдещ председател на правната комисия.

След общата снимка пред Народното събрание фотографска еуфория обзе депутатите. Новоизбраната група на Марешки се фотографира за спомен пред стаята си в десния кулоар, а новите попълнения в отбора на ГЕРБ си правеха селфи или "семейни снимки по депутатски листи".

Facebook logo
Бъдете с нас и във