Банкеръ Daily

Общество и политика

Формацията на Манолова е готова да подкрепи "Има такъв народ"

Мая Манолова

Не е достатъчно да изгоним мутрите, важно е хората да усетят промяната, а това ще стане с работещо правителство, заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ „Хората показаха, че ще се става и ще се изправим. Със сигурност с гласовете от чужбина ще има разместване на участниците във вота, но едно вече е ясно – че ГЕРБ не е хегемон и след 13 години вече е време и е възможно друго управление“, добави тя.  

"ГЕРБ няма да управлява повече, а простата аритметика показва, че ние, новите опозиционни политически формации, които ще донесем промяната, сме повече. ГЕРБ си отидоха окончателно", такъв извод направи пред bTV и Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

"Аритметиката в политиката не е всичко, досега ГЕРБ имаше твърда подкрепа и стабилно мнозинство да прокарва всякакви решения. До какво добро доведе това за българския народ – може би преизчислиха пенсиите и доходите, реформираха здравеопазването.", коментира Манолова. Според нея сега е ред на политиците да преодолеят егото си и да съставят правителство. По думите на Хаджигенов то може да бъде направено от опозиционните сили – „Има такъв народ“ и „Демократична България“, както и тяхната формация. "Време е да има политически формации, които не се договарят в кабинетите, между които разговорите се случват публично. Точно това ще настояваме да демонстрират партиите на промяната – всички разговори и преговори да са публични. Такива разговори не са водени до момента", подчерта Манолова. И добави, че никой не е правил договорки и планове за бъдещо управление. Тя заключи, че българските граждани искат стабилност, нормалност и правителство, което да се заеме с решаването на най- необходимите проблеми.

"Резултатите за нас са стабилни, може би малко по-добри от миналия път". Това заяви пред NOVA Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!” след първите обявени резултати от екзитполове "Това е най-значимата загуба на ГЕРБ за изминалите 12 години. Подкрепата за тях ще продължи да пада. Следващият ход е на политиците, те трябва да покажат мъдрост, храброст и да пуснат мостове помежду си, за да има управление. България има нужда от редовно управление, а не от временно, защото сме в прекалено дълбока криза. Иначе можем дълго да си играем на избори”, добави Бабикян.  

Запитан дали очаква да бъде създадено правителство в този парламент, допълни отговори: "Редно е този въпрос да бъде зададен първо на Слави Трифонов. Ние сме дали достатъчно значи, че сме готови да окажем подкрепа. Първо трябва да видим приоритетните политики и да работим заедно. Миналия път работихме чудесно, надявам се и този път да е така”, каза Бабикян.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във