Банкеръ Weekly

Общество и политика

Фонд "Земеделие" се разплати с фермерите

Фонд “Земеделие” изплати 957 583 523 лева по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Днес, 30 януари 2014 г., парите вече са по сметките на земеделските стопани, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. Така бе спазен ангажиментът първият транш от плащанията по СЕПП да приключи до края на месец януари.

Най-напред са изплатени на животновъдите останалите 30 на сто, които са били в размер на 30 млн. лв. След това по сметките на земеделските производители по системата за единно плащане на площ са влезли 957 583 523 лева. До края на деня или най-късно утре още 30 млн. лв. ще стигнат до земеделците допълнителните плащания, за които има споразумение със зърнопроизводителите.

Субсидиите са изчислени на базата на допустимите за подпомагане площи в Системата за идентификация на земеделските парцели, одобрени със заповед на министъра на земеделието и храните. Предстои разглеждането на подадените възражения по определените допустими площи. След преразглеждането им, Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще предостави на Държавен фонд „Земеделие” актуализирани данни, по които ще бъде извършено ново изчисление за всички кандидати и при необходимост доплащане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във