Банкеръ Daily

Асен Василев:

Фирмата на Спецов не е извършвала дейност, докато е била негова

Фирмата, която е притежавал изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, не е извършвала дейност, докато е била негова собственост. Това стана ясно от отговор на финансовия министър Асен Василев по време на парламентарния контрол. 

Той представи данните около ревизията на фирмата, като подчерта, че тя засяга период, предхождащ собствеността на Спецов. 

Василев обаче не успя да отговори на въпрос кога и на кого е връчен ревизионният доклад, който предхожда заключенията от самата ревизия. 

Министърът е провел личен разговор със Спецов за решенията му около фирмата. 

"Това, което той ми каза е, че фирмата имала лиценз за търговия със зърно. В момента, в който влиза в ревизия, този лиценз, очевидно, нали, започва да става... абсолютно му отказват кредити от банки и т.н., докато не приключи ревизията и той я продава преди още самото приключването на ревизията и връчването на акт. По това време, по негово време, фирмата няма никаква икономическа дейност", обясни Асен Василев.

Още в първите дни след представянето на Румен Спецов като ръководител на НАП стана ясно, че той е притежавал фирма със сериозни данъчни задължения, която е продадена на малограмотно лице. Служебният кабинет изпрати сигнал до прокуратурата, за да провери случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във