Банкеръ Daily

Общество и политика

Филип Станев: При опит за договорки кабинетът "Николов" си отива

Заместник-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев обеща, че при опити за договорки в парламента правителството начело с Пламен Николов ще подаде оставка. Той отново подчерта, че адвокат Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер

"Топ приоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години при управлението на Борисов. Този кабинет няма да бъде заложник на договорки. Ако се стигне до такива процеси, този кабинет ще си отиде с гордо вдигната глава, но отговорността, че за пореден път няма управление няма да е наша. За пореден път казвам, че за нас властта не е самоцел. Ако не подкрепят нашите предложения, когато смятаме, че са правилни, за нас не е никакъв проблем да си тръгнем", посочи Станев.

Според него е необходима спешна редакция на Плана за възстановяване и устойчивост.

Зам.-председателят на ИТН съобщи, че съвсем скоро публично ще бъде обявен съставът на проектокабинета. От думите му стана ясно, че номинираните за министри няма да бъдат показани на политическите сили, от които се очаква да гласуват в парламента кабинета на Пламен Николов. 

"Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично", обясни Станев пред БНР.

Той съобщи, че ИТН мисли в посока намаляване на броя на министерствата и агенциите.

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", призова Филип Станев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във