Банкеръ Daily

Общество и политика

Филип Станев: Предкулисно се саботира функцията на парламента

Как политическа партия "Има такъв народ" да работи пълноценно, след като предкулисно беше саботирана функцията на парламента? Това каза депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев в декларация от името на групата. "Как се очакваше "Има такъв народ" да приеме фалшивата подкрепа от 165  депутати. Това е псевдоподкрепа", каза още Станев. Според него ИТН щяла да бъде заложник.

Депутатът призова в четвъртък депутатите да работят по същество, а не "да правят нелепи сеири по медиите".

"Използвам трибуната на Народното събрание да ви кажа няколко безспорни, неподлежащи на съмнение факти. Първи факт, вчера ПГ на ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха предложения дневен ред на парламентарното заседание. Такова заседание затова нямаше. Втори факт - всички народни представители сме изпратени да работим, да законотворим, да предлагаме идеи, решени  в името и в интересите на българския народ, а не да се саботираме собствената си работа, отредена ни от българската конституция", подчерта Филип Станев.

Той обърна внимание, че вчера на поредното заседание на Министерския съвет в оставка, премиерът в оставка Бойко Борисов е казал, че заседанието на правителството за разлика от парламента работи при положение, че именно депутатите на Борисов са блокирали заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във