Банкеръ Daily

Общество и политика

Фестивал ще насърчава интереса на децата към изкуствата

Второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, организиран от Асоциация "Българска книга", ще се проведе от 28 май до 2 юни в Мраморното фоайе на Националния дворец на културата. Събитието, насърчаващо четенето и въображението на подрастващите, ще се състои успоредно с традиционния Пролетен базар на книгата. Програмата на фестивала включва разнообразни инициативи, посветени на различни изкуства - театър, фотография и литература, изобразително изкуство.

Посетителите ще имат възможност да се насладят на изложба, посветена на майстора на детската илюстрация Любен Зидаров, на сценична интерпретация на произведението "Карлсон, който живее на покрива", както и на ателие по изработка на обложки за книги. Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова ще участват в среща-разговор и ще споделят нетрадиционния си прочит на често невидимите супергерои – зеленчуците, заедно с Боби в царството на зеленчуците. Почитателите на литературата ще имат възможност да видят на живо и да разговарят с популярните сред тийнейджърите влогъри Стан и Стефи, да се запознаят с "Тайните на студийния фотографски проект" и да присъстват на представянето на новата книга-албум "Паметта на светлината".

Акценти във второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще бъдат майсторският клас по творческо писане с Петя Кокудева, дискусията с Цвета Брестничка, председател на Асоциация "Родители", също и срещата с илюстратора Борис Стоилов. Международни гости на културното събитие са италианският писател, преводач и сценарист Алесандро Гати, норвежкият публицист Бьорн Суртлан, гръцкият автор Макис Цитас и норвежката писателка Гюдрюн Скретинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във