Банкеръ Daily

Общество и политика

Фармацевтите съдят правителството за дискриминация

От съсловната организация подчертават, че в момента продължават преговорите със Здравната каса.

Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията от COVID-19.

От съсловната организация обявиха, че от "началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус COVID-19, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти - лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи", но не и на фармацевти. 

"По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на Българския фармацевтичен съюз, компетентните държавни органи в лицето на Национална здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерски съвет и Народно събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър - фармацевтите", се казва в съобщението на фармацевтите.

От съсловната организация подчертават, че в момента продължават преговорите със Здравната каса. Сегашният договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение, посочват от Българския фармацевтичен съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във