Банкеръ Daily

Общество и политика

"Фантастико" дарява 200 000 лв. на Александровска болница

Търговската верига ''Фантастико'' ще направи дарение от 200 хил. лв. за закупуването на дихателни апарати за УМБАЛ ''Александровска''. Това е един от първите ангажименти, които компанията предприема във връзка с тревожните данни за разпространението на COVID-19 в страната, съобщават от дружеството.

Решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от коронавируса и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят.

От търговска верига заявяват категорично, че финансовата подкрепа се прави с цел повече пациенти да получат адекватно лечение, както и да бъдат предпазени българските лекари от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия.

Ръководствата на УМБАЛ ''Александровска'' и на търговската верига подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във