Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова уволни зам.-кмета доц. Тодор Чобанов

Заместник-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

До назначаването на нов зам.-кмет управлението на направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова.

От Столична община не съобщават мотивите за това решение. 

Той беше зам.-кмет на столицата от 2011 г. насам. А преди това бе зам.-министър на културата, както и съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм. 

 

Тодор Чобанов е роден на 11 септември 1977 г. в Асеновград. Той е магистър по история и археология от СУ "Св. Климент Охридски", а от 2008 г. е доктор по археология.

Работил е като координатор на проекти в гражданския сектор, експерт в програма ФАР към МРРБ, началник на инспектората за културно наследство в Министерството на културата, консултант по културно наследство към постоянната работна група по връщане на незаконно изнесените ценности във ВКП и други.

Международен опит, свързан с дейности и проекти на ЕС, Съвета на Европа, ЮНЕСКО, международни неправителствени организации, научни мрежи

Автор на множество изследвания в сферата на средновековната археология, опазването на културните ценности и културния туризъм.

Носител на различни български и чуждестранни отличия, сред които Кръст на ордена на Изабела Католичката (Кралство Испания) и Кръст за заслуги про мерито мелитенси  (Суверенния Малтийски орден)​.

Facebook logo
Бъдете с нас и във