Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова със забележителна подкрепа близо до "Факултета"

Настоящият кмет на столицата и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова бележи изключителен резултат при гласуването в секция 224611075. Кандидатът на ГЕРБ и водач след първи тур в надпреварата е спечелила 160 гласа от общо 176 в секцията  в квартал "Красна поляна 2", който е точно до ромския квартал "Факултета" и бившите виетнамски общежития.

Петима от избирателите там са зачеркнали "не подкрепям никого", а Мая Манолова е подкрепена от 4-ма души. Трима застават зад Стефан Иванов. 15 пък са невалидните бюлетини. Подобна е картината в избора за районен кмет - 158 гласа от 168 действителни отиват за кандидата на ГЕРБ и СДС Иван Чакъров. А от 168 валидни бюлетини, 151 са за листата на ГЕРБ за Общинския съвет.

Припомняме, че виетнамските общежития са един от сериозните проблеми в София и там има редовно протести - заради горене на боклуци и обгазяване. Непрекъснато има и искания за събаряне на самите общежития, и въпреки публично поетият ангажимент от Фандъкова за поетапното събаряне, имаше моменти, в които протестиращи заплашваха с пътни блокади. Рано тази сутрин депутатът от БСП Георги Свиленски се оплака именно от вота в "Красна поляна", както и в "Слатина".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във