Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова ще води листата на ГЕРБ на местните избори

ГЕРБ внесе документите за регистрация на кандидата за кмет на Столична община в общинската избирателна комисия. Водач на листата в София е Йорданка Фандъкова.

"На второ място е професор Иво Петров, трети е Елен Герджиков. Номер 4 в листата е Малина Едрева – председател на групата на ГЕРБ в СОС. Пети е арх. Ивайло Петков от група „Град“ – едно ново лице, представител на гражданската квота. Шести е Николай Стойнев, досегашен заместник-председател на Общинския съвет. Седми е д-р Антон Койчев, председател на ГС на СДС, досегашен общински съветник. Осми  е проф. д-р Асен Николов, лекар в „Майчин дом“, също от лекарската квота", обясни пред журналисти Цветомир Паунов от ГЕРБ.

В листата от кандидати за общински съветници са досегашните членове на СОС от групата на ГЕРБ - Лорита Радева, Силвия Христова, Зафир Зарков.

За позицията в Столичния общински съвет се кандидатира и бившият заместник-министър на образованието и понастоящем директор на столичното 119 училище - Диян Стаматов, адвокат Георги Георгиев, преподавател в Софийски университет и досегашните представители на СДС в СОС - Борислав Бориславов и Радослав Абрашев. В гражданската квота е и Симеон Колев – водещ от БГ Радио. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във