Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова ще търси инвестиции за Витоша

Столична община и природен парк „Витоша“ подписаха споразумение за сътрудничество. Планът е да бъдат привлечени инвестиции в подобряване на туристическата инфраструктура и да продължи организирането на спортни събития и празници в планината.

"Инвестираме в подобряване на туристическата инфраструктурата на Витоша с 3-годишна програма, която ще реализираме с ръководството на природен парк "Витоша". Тази година ще се възстанови заслон „Комините“ и ще се изгради заслон „Боянски водопад“. Общината ще възстановяви туристическите алеи от "Златните мостове" до хижите "Кумата" и "Момина скала". Ще заработят отново 11 чешми в Дендрариума и туристически център „Златни мостове“, както и ще се обновят 4 маршрута в местностите "Живата вода", "Бай Кръстьо – Комините" и др.", обяви кметицата Йорданка Фандъкова след подписването на документа..

Столичната община и природен парк „Витоша“ миналата година възстановиха заслона по пътя към Алеко и пътищата към местност "Меча поляна". Изградена е  и площадка за спорт на хора с увреждания на Игликина поляна.

От 1 юни бяха възстановени автобусните линии до Витоша № 63 и № 66 до Витоша. За автобусите до Златните мостове се пуска допълнителен курс в обедните часове през делничните дни и намаляваме интервалите през уикенда. А автобусите до Морените за първа година ще се движат с три курса и в работни дни, а в събота и неделя с намалени интервали. За тази цел се пренасочват двата автобуса от линия № 166 към линии № 63 и № 66

Facebook logo
Бъдете с нас и във