Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова ще обяви следващата седмица дали ще се кандидатира за нов мандат

През следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат. Това съобщи тя в отговор на въпрос по време на проверка на ремонта на бул. "Асен Йорданов" в кв. "Дружба", район "Искър".

"Сега се извършва рехабилитация на бул. "Асен Йорданов" от бул. "Проф. Цв. Лазаров" до бул. "Христофор Колумб" и на ул. "Искърско шосе" от бул. "Христофор Колумб" до ул. "Димитър Пешев". Общата площ на реконструкцията на двата булеварда е 3 км. В участъка ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура, ще има ново улично осветление, ще бъдат изградени тротоари и велоалея", каза кметът.

По думите й ремонтът на обекта е тежък, в хода на работата се е появил проблем с канализацията, което е причинило забавяне. Наложило се е да се мобилизират допълнително експлоатационните дружества. Установено е, че изпълнителите са успели да наваксат забавянето и в момента ремонтът се движи в необходимите срокове. Фандъкова обяви, че в края на октомври строителните дейности трябва да приключат, а в началото на ноември движението трябва да бъде изцяло възстановено по протежението на тези 3 км от двата булеварда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във