Банкеръ Daily

"Спаси София":

Фандъкова "проспа" едно от най-опасните кръстовища в София

"Спаси София" настоява строителство да започне още тази година, при стройна организация, бързо и качествено изпълнение и строг контрол от страна на Общината. 

Гражданската инициатива "Спаси София" обвини столичния кмет Йорданка Фандъкова, че за 13 години не е изградено  кръгово кръстовище при бул. Климент Охридски и бул. Андрей Ляпчев.

"Кръстовището е едно от най-опасните в града и там често стават катастрофи. Тротоари няма, пешеходните пресичания са опасни, а колите се движат във всички посоки. Проект отдавна има, а всяка година в бюджета на София се отпускат пари, за да бъде направено. Даже в бюджета за 2014 г. срещаме заделени пари за изграждането му, но и в средата на четвъртия ѝ мандат, Фандъкова и подчинената администрация не могат да изпълнят това, което са обещали за първия. Г-жо кмет, резултатите ви са като формата на неизграденото кръстовище - кръгла нула", заявиха от "Спаси София".

Според тях дългогодишното забавяне е абсолютен срам, на фона на отчайващата нужда от инвестиции в разпадащата се инфраструктурата на София.

"Недопустимо е толкова години да не се случват важни проекти, въпреки осигурените пари. Недопустимо е софиянци да бъдат жертва на управленската немощ на кмета и съветниците ѝ, които ни лъжат, че решават проблеми, а всъщност само ги отлагат и задълбочават", казват от организацията. 

"Спаси София" настоява строителство да започне още тази година, при стройна организация, бързо и качествено изпълнение и строг контрол от страна на Общината. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във