Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова: Премиерът не ми е обиден, че не искам да съм президент

Не мисля, че премиерът ми е обиден за това, че отказах да бъда кандидат за президент, заяви  кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

"Ние обсъдихме сериозно всички варианти. Моята теза винаги е била, че само преди година застанах пред софиянци и защитих една сериозна програма за следващия мандат. Големите проекти тепърва започнаха и е нужна много работа, за да защитим доверието, което ми дадоха софиянци и тези аргументи се чуха. Не мисля че премиерът ми е обиден, той прие тези аргументи и за него е много важно това, което се случва в София”, обясни кметът Фандъкова.

Кметът на София благодари на хората за разбирането, което са проявили заради ремонтите в столицата. Тя допълни, че е много тежко изграждането на третата линия на метрото, защото движението е блокирано на 7 места от строителството на метростанциите.

"Следващото лято започваме освобождаването на тези зони, заедно с подобряване на земната инфраструктура. Няма изоставане по строежа на метрото. Вече се изливат плочите на някои от метростанциите, напредва работата и по автомобилния тунел, който се изгражда под бул. „Цар Борис III”,  защото заедно с метростанцията там ще се освободи движението и с изграждането на този тунел", каза кметът. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във